duminică, 7 iunie 2009

CUM MANANCA UN YOGHIN

Postarea 9

CUM TREBUIE SĂ MĂNÂNCE UN YOGHIN

În postarea 8 am expus principiu esenţial în alegerea alimentelor. Acolo totul era la latitudinea practicantului pornind de la principiile expuse.
Când este vorba despre cum trebuie să mănânce un yoghin aici apar câteva reguli care trebuie respectate şi anume:

a. Mestecaţi îndelung mâncarea – cei foarte grăbiţi pot chiar să numere de câte ori trebuie mestecat un dumicat până la transformarea lui în pastă, apoi să repete operaţia la fiecare dumicat, pe parcursul unei perioade, până la formarea deprinderii de mestecare corectă. O mestecare corectă va asigura evitarea balonărilor, uşurarea evidentă a digestiei, micşorarea în timp la dimensiuni normale a stomacului.

b. Volumul mâncării ingerate se spune că nu trebuie să depăşească mărimea unui pumn strâns, sau cât mărimea călcâiului. Desigur respectarea acestei reguli va fi imposibilă la început pentru cei învăţaţi să mănânce mult. Aceştia vor trebui să reducă treptat cantitatea de mâncare ingerată până la atingerea obiectivului „călcâiul”.

c. În timp ce mâncaţi concentraţi-vă asupra ideii că mâncaţi în exclusivitate pentru a asigura strictul necesar de elemente nutritive pentru întreţinerea organismului în „stare bună de funcţionare”. Un yoghin nu mănâncă. Un yoghin oferă organismului ceia ce îi este necesar pentru supraveţuire într-o formă excelentă, absolut necesară unui spirit care doreşte să evolueze.

d. Beţi încet lichidele, fără a le „da de duşcă” , gândindu-vă la fel ca atunci când mâncaţi.

e. Concentraţi-vă în permanenţă asupra zonei stomacului, iar când constataţi că acesta are cea mai mică tendinţă de dilatare, OPRIŢIVĂ şi din mâncat şi din băut. Continuaţi după 3-4 ore.

EXPERIENŢĂ PERSONALĂ:
Aplicând principiile din postarea 8 şi cele din postarea de faţă, şi practicând şi două şedinţe de asane pe săptămână, am slăbit fără eforturi nouă kilograme într-un an de zile. Reţineţi: fără să ţin cură de slăbire, fără să scot carnea sau alte alimente din dietă, fără să alerg sau să „trag de fiare” etc. Iar după asta m-am simţit mult mai energic, mult mai dinamic şi mai rezistent la efort.


Dacă citeşte cineva daţi un semn aici pe blog.
Daca vreţi să-mi şi spuneţi ceva personal puteţi să-mi scrieţi pe e-mail la strigatinpustiu@yahoo.com sau ygm91802@gmail.com

Un comentariu:

  1. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere